DS1 verliest bekerfinale van Veracles

Na onze laatste competitiewedstrijd vorige week met aansluitend een geslaagd eindfeest in de kantine, was het afgelopen zaterdag tijd voor echt de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen. De bekerfinale tegen Veracles Dames 3 stond op het programma. We begonnen de dag gezellig door samen te lunchen. Vervolgens vertrokken wij met goede moed naar Hoogeveen. Een bus vol met supporters reisden ook af naar Hoogeveen om ons daar naar de overwinning te juichen.

In de eerste set van deze wedstrijd liep het gelijk op. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd. Maar in de eindfase van deze set liep Veracles steeds meer uit en wonnen zij met een stand van 18-25.

Ondanks dat het in de zaal erg warm was wisten wij ons hoofd koel te houden. Gefocust blijven en vooral veel plezier maken met elkaar. In de tweede set lieten we ons van onze beste kant zien. We zaten er goed bij in de verdediging en gingen voor elk punt. Aan het net waren we scherp en werd er veel aangevallen. Het was spannend, maar wij trokken aan het langste eind met een stand van 25-22. Mede dankzij de aanmoediging van ons geweldige publiek!

Helaas lukte het ons niet om dit niveau vast te houden in de derde set. We hadden het moeilijk in de pass en door een sterke serveserie van de tegenstander wisten wij onszelf niet meer te herpakken. We verloren deze set met 14-25.

2-1 achter, dus we moesten voor een vijfsetter gaan! Door een aantal mooie serves achter elkaar van Pien kwamen wij op voorsprong in de vierde set. Deze voorsprong bouwden we in de loop van de set uit door slim te spelen. Toch wist de tegenstander zich nog terug te knokken tot een stand van 22-21. Het was ontzettend spannend, maar deze set was voor ons met 25-21.

De vijfde set kwamen we al snel met 1-5 achter te staan. En aangezien zo’n vijfde set maar tot de 15 punten gaat, moesten we ons snel gaan herpakken. Dit deden we ook en we gaven zeker niet op. We kwamen nog terug tot een stand van 10-10. Uiteindelijk bleek Veracles de betere partij en verloren we met 11-15.

Natuurlijk waren we teleurgesteld, maar ook trots op het team omdat we echt gestreden hebben. We willen al het publiek dat met ons is meegegaan naar Hoogeveen ontzettend bedanken! Jullie waren geweldig!
Door: Isa Manenschijn, foto’s Diane Wesseling