Weer winst voor De Bevers dames 1

Zaterdag 15 oktober was de tweede thuiswedstrijd. Iedereen was weer op tijd paraat en fit voor de wedstrijd. Drie speelsters van dames 4 kwamen het team weer versterken. Zelfs een cameraploeg was aanwezig.

Het fluitje voor de serve van onze spelverdeler Pien startte de wedstrijd. De tegenstander was Zalsman Refles dames 1. Deze ploeg stond drie plekken onder ons, dus dit kon nog wel eens een pittige wedstrijd worden. De ballen gingen heen en weer. Er werd wisselend gespeeld door de Bevers. Soms maakten we net teveel eigen fouten. Dit kostte de bevers toch die laatste paar punten waardoor ze de set net niet naar ze toe konden trekken. Deze verloren we met 26-28.

Ondanks het verlies van de eerste set lieten de bevers niet zomaar hun koppies hangen. Ze waren zo dichtbij geweest, de volgende set wordt winst. De coach gaf de peltalk en daarmee gingen we de tweede set in. Volle bak. Vol motivatie en enthousiasme begonnen ze aan de set. Esra werd deze set ingewisseld voor Nienke om extra versterking te bieden op de midden positie. De sterke serves van Stans zorgden voor de laatste punten in de tweede set, waardoor we deze wonnen met 25-18.

Door naar de derde set. Nienke begon deze set weer op de midden positie. Deze set ging gelijk op. De tegenstanders hadden op de buiten een sterk blok waar we soms moeite mee hadden. Ondanks dat knalden Moniek en Stans alsnog de ballen bij hun op de grond. Esra kwam halverwege weer in. Dit deed ze uitstekend en knallend maakte zij een einde aan de set. Derde set gewonnen met 26-24.

De vierde set. De bepalende set die zal zeggen of het een vijfsetter wordt of dat de bevers 4 punten thuis houden. Die gazelle lag in ons vizier. Deze set ging toch wel wat minder goed dan de andere sets. Het spel was rommelig aan onze kant. Babet kwam in voor Pien en had nog wat mooie reddings ballen en set-ups gegeven, maar helaas. De set verloren we met 17-25.

Dan toch maar die vijfde set. Misschien pakken we nu die gazelle? De scheidsrechters wilden ook graag naar huis, dus snel beginnen. De mindset was anders, de puntjes werden op de i gezet. Volle bak ertegenaan. Zo zorgden we voor een voorsprong van 10-3. Nog 5 te gaan! Na 2,5 uur konden we juichen toen Moniek de verlossende aanval maakte.

3-2 winst voor De Bevers dames 1, wat ervoor zorgt dat we blijven staan aan de top van onze competitie poule. Volgende keer mogen we naar Sneek, maar eerst nog een weekje rusten. Publiek bedankt! Tot de volgende keer!

Tekst: Nienke Groot Beumer, foto’s: Martin Zwakenberg