Dames 1 wint in boeiende wedstrijd

Na de tegenslagen tegen Sudosa-Desto en DIO Bedum was het weer tijd voor winst. Zaterdag speelden we tegen Veracles Dames 3. We hadden dit keer versterking van de mini’s van de week Dion en Nina, die na een mooie opslag voor extra aanmoediging zorgden vanaf de kant. De wedstrijd begon met Stans en Isa op de passer/loper positie, Lotte, Floor en Indy op de Mid, Pien als spellie en Tes natuurlijk in het witte shirtje als libero. En niet te vergeten onze nieuwe coach Chris, die ons de rest van het seizoen gaat coachen.

Veracles begon sterker dan wij en we kwamen wat moeizaam op gang. Deze set hebben we verloren met 12-25. De 2e set hebben we ons goed herpakt en kwam de diesel op gang. We zetten goed druk met de service en ook de blokkering zat er lekker bij. De set ging gelijk op en voor dat we het wisten hadden wij als eerst de 25 punten bereikt en de set gepakt met 25-20. Floor werd gewisseld voor Nienke en in de 3e set gingen we lekker door waar we de 2e set waren gebleven, we zetten druk en scoorden mooie punten. Ondertussen werd Stans gewisseld voor Romy en gaf Chris goede coaching als het soms even inkakte. We bleven scherp en gingen voor alle ballen. Er werd lekker verdedigd en de ballen werden goed afgemaakt. Ook deze set wisten we te pakken met 25-19.

De 4e set zou beslissen of de winst aan onze kant zou vallen of dat het een 5-setter werd. Uiteraard gingen we er voor om gelijk de winst te pakken en het niet al te spannend te maken met een 5e set. Pien werd gewisseld voor Naomi en de set ging net als voorgaande 2 sets gelijk op. We hielden service-druk en waren enthousiast en gedreven om ook deze set te pakken. Veracles kreeg het moeilijk met onze aanval, maar het bleef gelijk op gaan. Het stond 24-19 en Veracles was goed aan het serveren. Door een tactische time-out van Chris ging de serve van de tegenstander hierna in het net en dat betekende de 25e punt voor ons in de laatste set van de wedstrijd!

Net als de allereerste wedstrijd van het seizoen die we ook met 3-1 wonnen van Veracles werd het 3-1 voor De Bevers en bleven de 4 punten in Lemelerveld!

Volgende week hebben we geen wedstrijd, maar die week erop spelen we weer om 19:00 thuis in Lemelerveld. We gaan strijden om dit keer wel winst te behalen op DIO Bedum, wat ons vorige week niet is gelukt. Hopelijk zien we jullie allemaal weer op de tribune met een bult lawaai!

Door Naomi Holsappel, foto’s: Martin Zwakenberg