Sterk dames 1 de Bevers weet weer wat winnen is

Na het nipte verlies van Oranje Nassau afgelopen zaterdag, kregen wij maandag meteen een nieuwe kans om onszelf te bewijzen. De inhaalwedstrijd tegen VC Sneek Dames 3 stond op het programma. Voor de wedstrijd kregen wij van onze coach te horen dat we agressief moesten volleyballen, en met die insteek gingen wij deze wedstrijd in. Hartstikke gebrand om de punten in Lemelerveld te houden. Om 20:30 ging de wedstrijd van start in Sporthal Heidepark.

De eerste set begonnen beide teams sterk. Het liep gelijk op en het bleef tot op het laatste moment spannend. Uiteindelijk wisten wij aan het langste eind te trekken en wonnen we met 26-24. Een mooie 1-0 voorsprong en dit niveau wilden we vasthouden. In de tweede set begonnen we iets minder sterk en kwamen we al vrij snel achter te staan. De voorsprong wist Sneek uit te breiden. Koppies omhoog, enthousiast en weer vechten voor alle ballen, op deze manier kwamen we weer bij. Deze set hebben wij uiteindelijk gewonnen met 25-22. Ook in de derde set wisten we ons niveau te behouden en bleven we scherp. We zaten echt in de winning mood en scoorden veel. Verdedigend zaten we er ook goed bij. Deze set wisten we overtuigend te winnen met 25-17. De winst was al in de pocket maar uiteraard waren wij niet van plan de laatste set nog uit handen te geven. Die 5 punten hadden wij wel nodig. Ook in de vierde set lukte het Sneek niet om ons onder druk te zetten. Met een goed blok van Indy scoorden we het laatste punt. Deze set hebben wij gewonnen met 25-18.

De eerste 4-0 winst van dit seizoen is een feit, en dat zomaar op de maandagavond. We zijn 2 plekjes gestegen in het klassement en we hopen dit niveau vast te houden. Aanstaande zaterdag om 19:00 spelen wij weer een wedstrijd en dit keer tegen Sudosa-Desto DS 4. We hopen dat jullie ons komen aanmoedigen op de tribune.

Door Isa Manenschijn