De Bevers heeft ze alle vijf goed bij elkaar!

De Bevers is trots op haar vijf trainers die slaagden voor de Nevobo VT2-opleiding die zij in het derde kwartaal van 2021 volgden. Door corona liet de Proeve van Bekwaamheid even op zich wachten, maar inmiddels zijn alle vijf trainers verzekerd van een officieel volleybaltrainersdiploma en de VT2-trainerslicentie op basis waarvan zij nog meer waarde en plezier kunnen beleven en toevoegen aan de vereniging.

De opleiding was het vervolg op een beginnerscursus in het voorjaar van 2021, die maar liefst 11 Bevers trainers volgden. De opzet van de VT2-opleiding was inhouse; vond plaats bij De Bevers en bood ruimte voor volleybaltrainers uit de regio. Zo startte de opleiding voor een groep van 12 enthousiaste, leergierige en samenwerkende trainers, die zich – naar eigen zeggen – in een veilige, gezellige en fanatieke setting gaandeweg ontwikkelden in de opbouw van een training, methodiek, didactiek en alle volleybaltechnieken. Daarbij noemen de deelnemers game like trainen en het team regie geven als heel belangrijke lessen.

Opleider Allard Jongsma over de groep: “De trainers raakten steeds meer gemotiveerd door positieve reacties vanuit de groep, cohesie tussen de verschillende trainers, versterking vanuit verschillende invalshoeken en uitwisseling van kennis en praktijk tijdens de workshops.”

De VT2-opleiding kwam tot stand dankzij een subsidie vanuit het lokaal sportakkoord (gemeente Dalfsen) en een financiële bijdrage van De Bevers. De Bevers feliciteert het vijftal en hoopt het leren en ontwikkelen met elkaar hoog op de agenda te houden. Want, in navolging van de boodschap van Allard: een trainer blijft scherp, blijft zichzelf en de ander, team èn trainers, vragen stellen is (dus) nooit uitgeleerd. En samen leren en ontwikkelen is leuker en leerzamer. Aan de vijf geslaagden zal het niet liggen, want zij blikken al vooruit naar de VT3-opleiding!

[onderschrift bij foto] De Proeve van Bekwaamheid kon plaatsvinden door samenwerking met Volleybalschool Salland. De Bevers C1 en C3 speelsters die ook bij de volleybalschool trainen, deden met plezier mee aan de ‘examentraining’.