De Bevers dames 1 weet opnieuw niet te winnen

Zaterdagochtend 6 november, we vertrokken om 08.30 uur, ja u leest het goed 08.30 uur, richting het Hoge Noorden. Vertrektijden als deze kenden wij van lang, laaang geleden toen wij in de mini’s speelden. Maar goed, om 11.00 uur zou er gespeeld worden tegen Donitas dames 4, of zoals zij zichzelf noemen ‘Donitas dames bier’. Onderweg werd een Tielbeke vrachtwagen en een vrachtwagen vol sukerbieten gespot, het kon dus eigenlijk al niet meer misgaan. Of toch wel…

Eenmaal aangekomen in de bekende Struikhal gingen we vol enthousiasme van start. Met Pien als spelverdeelster, Floor, Nienke en Indy als middenaanvalsters, Isa en Stans op de passer-loperpositie en niet te vergeten stofzuiger Tes als libero begonnen wij de wedstrijd. Veel servicefouten en slordig spel nekte ons in de eerste set. We wisten niet meer als 18 punten te behalen.

De tweede set was eigenlijk hetzelfde verhaal. Passend stonden wij onder druk, serverend werden er nog veel fouten gemaakt. Natuurlijk werden er ook mooie acties gemaakt; een killblock hier, slim doortikballetje daar of gewoon een goede aanval. Toch wisten wij het tij nog niet te keren. We behaalden weer slechts 18 punten.

Vol frisse moed begonnen we aan de derde set. Lotte kwam binnen de lijnen en zou het team gaan versterken. De pass lag deze set beter waardoor de middenaanvalsters goed bediend konden worden. We speelden eindelijk weer ons eigen spel. Onze serves werden gevaarlijker, Donitas had hier veel moeite mee en zo hadden wij de 25 punten op het scorebord staan.

Op naar de vierde set! Deze moest gewonnen worden om er maar weer een vijfsetter uit te slepen. Al gauw keken we tegen een flinke achterstand aan. Pien wist ons nog goed terug in de wedstrijd te serveren, maar dit bleek niet genoeg te zijn. We vielen weer terug in het patroon van de eerste en tweede set. We maakten nog te veel passfouten, er werden onnodige slordigheden gemaakt, lag de pass dan wel goed wisten wij niet te scoren. Ook deze set werd verloren, een teleurstellend einde van deze wedstrijd…

Volgende week zaterdag 13 november spelen wij weer thuis tegen Dalen dames 1. Hopelijk weten wij weer een keer te winnen voor ons trouwe publiek. Om 19.00 uur zal het eerste fluitsignaal klinken, graag zien we jullie dan!

Tekst: Stans Blom.