Na een mooie wedstrijd hebben de Bevers verloren tegen Lycurgus

Na een volleybalvrije zaterdag en de bekerwedstrijd op dinsdag, mochten we weer spelen voor de competitie in het vertrouwde Lemelerveld. Dit keer tegen Lycurgus Dames 1, de nummer 2 in onze competitie, dit beloofde dus een spannende wedstrijd.

We begonnen met Pien als spelverdeler, Isa en Stans op de passer-(s)loper posities, Floor, Nienke en Lotte op de middenposities en niet te vergeten Tes als libero. Door een bijzondere blessure mocht Yara helaas nog niet meedoen.

We begonnen met het laten zien van het talent van onze mini’s van de week, dit keer Noor en Ize. Nadat hun beide een bal mochten spelen kwamen ze ons supporten op de bank. In de eerste set ging het redelijk gelijk op met elkaar, verdedigend zaten we er goed bij en onze servicedruk lag erg hoog, we zaten goed in de wedstrijd. Maar later in de set toen het er echt om begon te dringen gingen we een paar foutjes maken, waardoor Lycurgus kon scoren en zo verloren we de set met 18-25

Na een opmerkelijk bezoekje van Indy-Jane op de livestream van de tegenstander waren we klaar voor de tweede set, we waren er van overtuigd dat we de winst nog onze kant op konden draaien. Na een paar mooie serve-series, met name van Stans stonden we een paar punten voor. We hadden mooie rallys en het ging écht goed, maar hun begonnen weer punten te scoren en toen stonden we gelijk 26-26. Zowel wij en de tegenstander gingen voorzichtig spelen want we wouden de set niet verliezen. Na een kostelijke bal die overduidelijk in was, maar door onze scheidsrechters als uit werd gezien (maakt niet uit hoor, persoonlijke fouten bestaan, het is echt niet persoonlijk, totaal niet) stond Lycurgus voor en hebben hun de set uiteindelijk gewonnen.

Nou maakt niet uit, volgende set laten we weer zien wat we kunnen en dan maken we het maar een 5-setter, geen probleem. Floor werd gewisseld voor Indy-Jane, en nu was het tijd voor Indy-Jane om te laten zien hoe goed ze kan zijn op de M2 positie. Toen we het veld binnentraden was de sfeer anders bij ons, het voelde alsof we nog waren aangedaan van het verlies van de vorige set. Na een paar dingen te proberen, zoals Floor op de plek van Stans en Naomi op de plek van Pien, zaten we er niet echt bij deze set en hebben we deze verloren.

Oké, we kunnen nog wel een puntje pakken, dan worden we in ieder geval nog beloond voor ons goeie volleybalniveau van vandaag. Naomi begon dit keer weer op de spelverdelers positie en voor de rest beginnen we hetzelfde als in de vorige set. Nadat het weer redelijk gelijk op ging, lieten we op gegeven moment weer een paar punten liggen, waardoor Lycurgus uiteindelijk de laatste set heeft gewonnen met 20-25.

Bedankt voor de grote aanwezigheid op de tribune, we hebben misschien niet gewonnen maar wel hopelijk een mooie wedstrijd kunnen laten zien. Er waren weer toppers op de tribune aanwezig die ons fanatiek hebben aangemoedigd wanneer we het nodig hadden, bedankt! In de volgende wedstrijd moeten we tegen Donitas Dames 4 spelen in het mooie Groningen, hopelijk tot dan!