Update n.a.v. positieve testen

Hallo,

Helaas hebben wij binnen onze vereniging ook 2 positieve besmettingen. Dat betekent dat hierdoor dames 1 volgens het protocol niet kan spelen.

Voor de overige teams is er op dit moment geen noodzaak om op voorhand de wedstrijden af te zeggen.

GGD geeft de volgende informatie. Een nauw contact is iemand die fysiek contact met of langer dan 15 minuten binnen de 1,5 meter afstand is geweest van een positief getest persoon (patiënt). Voor wat betreft de nauwe contacten, brengt de GGD deze samen met de persoon in kaart. Deze nauwe contacten worden of door de patiënt zelf of door de GGD op de hoogte gebracht van het feit dat zij een nauw contact zijn en ontvangen informatie over de quarantaine en leefregels.

Voor wat betreft leden en/of ouders welke niet onder de nauwe contacten vallen van de patiënt is het wellicht een idee dat u hen vanuit de vereniging informeert om onnodige onrust te voorkomen.

De kans dat iemand als niet nauw contact besmet is geraakt door de patiënt is verwaarloosbaar en om die reden hoeft een overig contact niet in quarantaine. Hierbij is het van belang om hen wel te attenderen op het naleven van de reeds bekende basis maatregelen en hygiënevoorschriften, en om extra alert te zijn op het eventuele ontstaan van ziekteverschijnselen passend bij corona.

Het bestuur wil op dit moment geen andere besluiten nemen dan die er nu liggen vanuit de overheid en Nevobo. Wij gaan er vanuit dat er volgende week wellicht andere maatregelen van toepassing worden. Mocht dit zo zijn dan horen jullie dit zsm.

Met vriendelijke groet

namens het bestuur

Anouk Zwakenberg