Bevers Dames 1: het carnaval werkt door in Bolsward

Het is zaterdag 29 februari, heel Nederland komt bij van het intense vermakelijke uitputtende feest dat Carnaval heet. Tijdens dit feest kun je niet alleen tegen het Coronavirus aanlopen maar het heeft kennelijk ook invloed op je sportieve prestaties.

Wij moesten 4dagen na Aswoensdag, richting Bolsward vetrekken, tegen nuchtere Friezinnen, die eens in de 30 jaar een elfstedenkroegentocht hebben, maar die qua volleybal best wel een balletje kunnen slaan.

Onze donderdagtraining verliep goed, tactisch prima maar dit had een voorteken moeten zijn, want in Bolsward bakte we er niks van. Na twee sets ploeteren, met nog twee enigszins redelijke setstanden van 25-22 en 25-23 werd het in set drie en vier een foutenfestival waar iedereen debet aan was. Ondanks veelvuldig wisselen, zakte de moed ons in de schoenen en verloren we een illusie armer met 4-0.