De Beverbende D1 wint overtuigend van de nummer 3 in de tweede divisie

De kootsj van dames 1 zou een probleem moeten hebben! Drie belangrijke speelsters waren geblesseerd en niet aanwezig. Astrid geplaagd door schouderproblemen ging de revolutionaire bovenwindse massagetherapie doen op advies van de lokale Isala-orthopeed. Afwisselend warmte en ijskoude cocktails op het eiland Curaçao zou in een weekje wonderen doen!

Ook Emma en Karin ook geblesseerd zijn vertrokken naar een Oostenrijks kuuroord om de apres-skitherapie te doen, sinds kort in het ziekenfondspakket na verluid, herstellende van diverse lichaamsongemakken, die in het kader van de privacy- AVG-norm niet genoemd mogen worden. Maar het ontstane tekort aan spelers wordt moeiteloos aangevuld door het aanstormende talent van dames 2. Moeiteloos trainen ze mee na hun eigen training met de dames1 groep. Henk –jan en ik stonden glunderend ballen aan te slaan en evalueren gelukzalig onder het genot van een jan de Hertogbiertje het team en de startopstelling.

Dan de wedstrijd, het is 8 februari 18.00 uur, relaxed druppelt het spelershome vol, enigszins schamperend lachend wordt de tegenstanderanalyse van Donitas D2 aangehoord. 1815 uur: een menigte sensatiebeluste journalisten verdringt zich op de perstribune, uitgerust met A4 memoblokken en zenuwachtig met hun pennen klikken. Het gerucht gaat dat de Beverburcht op het punt staat om in te storten! Massa’s fotografen melden zich bij onze persvoorlichter met het verzoek om in de zaal te fotograferen. De persvoorlichter legt uit dat we goede foto’s willen, gemaakt door een professional, niemand minder dan Martin Z.

18:30 uur Het inspelen en inslaan gaat goed, het publieke maakt nog een snelle sanitaire noodstop, bewust van de titanenstrijd die gaat komen.

19.00 uur de ISO 15189 gecontroleerde wedstrijdballen voorzien van een ballendruk van precies 3 atmosfeer worden vrijgegeven door de tweede scheids en de opstellingsbriefjes worden nauwgezet gecontroleerd. Bij de Bevers betreden het strijdperk: Wieke SV, Marlyn Diag, Kyra en Moniek op passer-loper, Allien onze ervaren libero en Bodine aangevuld met de ogenschijnlijk totaal niet nerveuze onvermoeibare 16-jarige Lotte Mannenschijn van dames 2.

Set 1 plagen we onze tegenstander, laten we ze 0-4 voorkomen, maar door onze krachten te doseren, wat de opdracht was, slaan we op het eind genadeloos toe 25-23. Lotte scoort lekker haar balletjes en draait mee in de geoliede machine!

Set 2 de beverburcht zou instorten zo was de informatie op internet, de bevers komen 11-17 achter maar niks haalt ons uit de concentratie, we knokken ons terug pakken lange rally’s Romy vervangt Kyra goed op de buitenkant en Pien van D2, bekend door haar messcherpe service, moet 30 seconden wachten vanwege een haperende WIFI verbinding! Ze blijft ijskoud/stoïcijns op setpoint en serveert vakkundig strak de bal naar de tegenstander. De tegenstander vecht voor wat ze waard zijn, dat moet ook gezegd worden, maar met 25-23 winnen we terecht de set.

Dan de derde set, gedreven betreden we het speelveld, Romy slaat slim via de handjes de bal uit, Stans bekend om haar Japanse verdediging skills vervangt Marlyn goed en versterkt het team. Donitas vecht voor wat ze waard zijn maar blijven een aanvallend doorzichtig spelletje spelen, wij daarentegen gaan slimmer spelen combinatie van beuken en tikken.

Stans deelt de genadeklap uit door op matchpoint glaszuiver een ace te produceren: 27-25

Met 4 punten in de tas betreden we het veld en vechten onder luid geluid van de toeschouwers voor wat we waard zijn maar op het eind pakt Donitas terecht de vierde set. Gelukzalig duiken we de kantine in om onder het genot van een biertje ons voor te bereiden op de Carnaval.

15 februari nog eerst openclub meiden A en C in Lemelerveld, 29 feb gaan we naar de Friese hoofdstad om daar een sportieve revanche te nemen. Tot dan groet,

Eis, hoofd van de Beverbende