De Bevers dames 1 heeft last van het KZV syndroom

Zaterdag 18 juni vertrokken de Bevertjes richting de veenkolonieplaats in het oosten van het land. 

In de sfeerloze kantine dronken we een kopje koffie, die na later bleek slecht viel. Het plaatselijke Tjoba was gastheer en we gingen na een korte voorbespreking scherp de warming-up in. Uit videoanalyses wisten we wat ons te doen stond en dat we de eerste wedstrijd tegen hun dom 0-4 hadden verloren.  

De eerste set ging alles van een leien dakje, serverend veel druk, goede site out, 25-14 wonnen we simpel. Echter dronken we veel te gulzig het plaatselijke water van de Klazienaveense sporthal. De volgende keer moeten we water commercieel inkopen, uit analyses achteraf van het RIVM bleek dat het water geïnfecteerd was met het KZV-virus (Klazienaveenvirus). 

 Dit virus heeft een incubatietijd van 45 minuten en slaat dan genadeloos toe. De symptomen zijn: 

  • Tot de 23 punten voel je je kiplekker  
  • Boven de 23 punten acute vermoeidheid, concentratiestoornissen en dubbelzien 

Set 2+3 slaat het KZV-virus toe, terwijl wij dorstig als we zijn de flessen vullen in de pauzes tussen de sets en die achteloos in het keelgat storten. Ondanks prachtige aanvallen van Marlyn en co en stropdaspassen van Allien verliezen we dom 25-23. Opdrachten zoals niet op de libero serveren worden perfect uitgevoerd door op het blauw gele shirtje te serveren die tussen nog 5 identiek roodgekleurde spelers aan de overkant staat. 

De vierde set heeft KZV-virus totaal toegeslagen, nr. 11 van de tegenstander blijft onvermoeid beuken en we verliezen 20-25 en eindstand 1-3. Balen in de wetenschap dat het eindsaldo 89-91 is en tegenstander wel gemeende complimenten geeft over ons verbeterde spel. 

Aanstaande zaterdag thuis tegen eerste divisieteam VC Zwollywood 3 of moet ik eigenlijk 2 zeggen? Graag zie we u in het Heidepark om 19.00 uur uur! 

Namens dames 1 groet Eric Eisink