De Bevers D1 deelt pas de genadeklap uit na 5 sets

De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. Trainersduo Broekhuis en Eisink zagen tijdens de trainingen gretige spelers, die volop aandacht vroegen en gemotiveerd aan de slag gingen! 

Tegenstander de nummer 4 de dames uit het  Drentse Dwingel, het groenste dorp  van Europa. We begonnen met Wieke op spel, Marlyn op ex, Kyra en Moniek op passer-sloper en op de middenas Bodinlove en Astrid, gecompleteerd met onze “lady in black” Aline onze alleskunnende Libero.  

Opdrachten worden gelijk uitgevoerd, we bestoken de tegenstander met service granaten, onze kersverse data-analiste Karin K heeft moeite het allemaal bij te houden, hele hekwerken aan plussen worden gescoord. Dankjewel ballen worden moeiteloos opgepakt en Emma pijnigt serverend de tegenstander ook nog op het eind van de set. Setstand 25-10. 

Set 2 en 3, tegenstander draait slim drie rotaties door, we spelen slordig, makkelijke rallyballen vliegen over het net , onze servicedruk valt weg en onnodig verliezen we 19-25 en 17-25! 

Set 4 gaat het roer volledig om met de inmiddels goed warm gedraaide en goed spelende Romy lopen we eenvoudig uit naar 20-13 , op rotatie spelverdeler linksvoor lopen we vast maar bij 20-17 speelt Bodine een loepzuiver taktisch balletje op linksvoor bij de tegenstander  en winnen we vervolgens met 25-21 eenvoudig. 

Op naar de 5e set, Wieke blijft constant set-upjes geven als een Zwitsers precisieuurwerk, Stans valt zeer verdienstelijk in en verdedigd als een libero met eredivisie ervaring en makkelijk winnen we met 15-7 terecht de wedstrijd. We schuiven weer een plek op en gemotiveerd gaan we aanstaande zaterdag naar Klazienaveen om daar om 18.00 u. te starten. Tot dan!

Eric Eisink, trainer/coach D1