Veracles D2 tegen de Bevers D1 een reclame voor het volleybal!

Op een druilige regenachtige zaterdagmiddag gingen we voor het eerst dit seizoen naar Groningen. De A28 vanaf Hoogeveen staat zo’n beetje in de TOP 3 van de meest saaie wegen van Nederland maar desalniettemin kwamen we aan in een gezellige bedrijvige muf naar bier ruikende sporthal. Onder het genot van een lekkere kop koffie en thee deden we ons tegoed aan de overheerlijke chocoladetaart van onze pas 34-jarige libero.

Onder stevige basdreunen begonnen we fanatiek onze warming-up, inslaan ging heerlijk en onze magnificent starting seven:

Niek en Ra op buiten, Ma op spel, Dien en Strid op de middenas en Lyn met lange y op diagonaal, Lien, the lady in black, op de liberopositie.

Vanaf het eerste fluitsignaal ontwikkelde zich een titanenstrijd met lange rally’s, onmogelijke ballen die over en weer gepakt werden en onder aanmoediging van de dronken aritmische lokale veraclesjostidrumband zat de sfeer er goed in.

De “battle” Groen tegen Rood leek in het voordeel van de het satellietteam van Veracles beslist te gaan worden, echter door als collectief de rug te rechten maakten we een 18-10 achterstand goed naar 20-24 in ons voordeel. Ra was verdedigend top en Lyn liet haar tactisch inzicht gelden door met een fluweelzachte aanvalsbal de 20-25 te scoren.

De 2e set begon zoals de tweede set met over en weer snijdende services, goede blokkering van ons en de Noorderslag duurde voort, we zaten beter in de wedstrijd maar verliezen toch onnodig 25-23!

De 3e set kakken we in, hadden we last van het verlies van de tweede en ondanks wissels en verwoede pogingen het tij te keren, verloren we 25-17.

De vierde set, is de beleving ver te zoeken, door wissels kwamen we weer in de flow, maar helaas was het gat net iets te groot en verliezen we 25-20.

Conclusie:

Een punt te weinig gepakt, reclame voor het volleybal, sportieve titanenstrijd en de Hoogeveense MAC smaakte prima!

Graag zien we jullie thuis aanstaande zaterdag 14 december, in het vertrouwde Heidepark om 19.00 uur!

Namens dames 1,

Eric Eisink, trainer/coach