De bevers D1 boekt derde overwinning op rij

Het eerste damesteam van de Bevers is met een prima serie bezig!

Opmaat was afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Emmen 95 D1. We hadden een prima wedstrijdvoorbereiding door de overheerlijke broodjes van bakker Bo, onze net pas20 lentes tellende jonge godin. Of in het beleg stimulerende middelen zaten zijn geen mededelingen gedaan, feit was wel dat dit de inleiding voor de uiteindelijke overwinning.

Of Emmen dit vooraf al in de gaten had, was al duidelijk in de voorbereiding na de wedstrijd, schoorvoetend kwamen ze 20 minuten voor aanvang binnen. Gelukkig waren de scheidsen zo joviaal om 10 minuten langer in te slaan het is tenslotte een lange busrit vanuit de vlindertjesstad.

Met Antonius op spel en Nina op de liberopositie, en Bo,Mo,Kyra, As en Mar betraden we het Heidepark-strijdarena en wat onwennig en gewaarschuwd voor de servicedruk van Emmen 95 komen we snel 1-5 achter. Onder het motto oog op oog, tand om tand, bestrijden we Emmen met onze eigen messcherpe serve en we het wordt een makkie, zelfs saai en binnen no time staan we 2-0 in sets voor.

Echter het eind van de tweede set spelen we al wat ongeconcentreerd en als opmaat na de derde set worden de dames gewaarschuwd voor de beruchte derde set. Stans en Romy komen erin, om ons te versterken, aanvallend hebben we moeite om te scoren de tegenstander serveert beter en onnodig verliezen we de derde set.

De vierde set moeten we diepgaan en zakelijk slepen we de overwinning met 25-23 in de laatste set eruit!

Niet mooi wel lekker 4 punten en langzaam klimmen we uit de onderste regionen van de ranglijst.

Luctor et emergo, volgende week uit naar grauwe Groningen, waar we de groenen van het tweede van Veracles treffen, op naar de vierde overwinning!

Eric Eisink, trainer/coach