De Bevers wint overtuigend thuis tegen Donitas 3

Hoe zou het worden tegen de geel blauwe studentes uit Groningen . Zou het Donixstas worden of zou het een moeilijk avondje worden voor de Bevers?

De pre-ananalysefase naar de wedstijd toe:

·         Emma A de stagaire en lokale crimineel van D2, was geslaagd voor het toelatingsexamen voor D1. Maar door de Kaapverdische moeson verlaat en absent bij twee     teamtrainingen.

·         Internetoplichter Marlyn B. de zus van witwascrimineel Milou B. was uitgerust op de training gekomen.

·         Dierenactivist Karin K.H.  was blij dat haar nest kittens vrij door haar woning liepen, al had dit geen invloed op haar schouderproblemen.

·         Kritisch Avro-lid Stans B. had voor het eerst van Raalte naar de sporthal in Lemelerveld zonder navigatie gereden, was daar wel door verlaat op de training verschenen..

·         Kindertherapeut Moniek R. had voor het eerst sinds tijden goed geslapen, omdat de kamer van haar snurkende zus Romy R. dubbel geïsoleerd was met 450 lege eierdopverpakkingen.

·         Bodine Ten B. en Wieke M. waren “cum laude geslaagd voor de cursus: “koken zonder pannen” maar dus niet op de training verschenen

·         Kyra J was dodelijk vermoeid op de training verschenen omdat haar ouders een week van haar verplicht op vakantie waren weggestuurd: resulterende in een duimstressfractuur van al haar Tindergeswipe.

·         Astrid S. was na 4 uur bevrijd uit de waskelder van Hotel Lumen nadat ze op de elfde etage wat overenthousiast het beddengoed in de stortkoker had gegooid.

·         Kaya v T.had deze week een filmmarathon gedaan en alle “Orange is the new black-afleveringen” bekeken en kwam dodelijk vermoeid vertellen dat ze deze training een keer oversloeg bang voor netvliesflixloslatingen en perifere zichtproblemen….

 

Kortom een voorbereiding van likmevestje, de normaal goed in het haar zittende rustige trainer/kootsj had last van spontaan haaruitval en een Beverend onderlipje. Tot overmaat van ramp vond de duur$$betaalde assistent-trainer Rieks K. na 1x turven het ook welletjes en bedankte voor de eer met de zure opmerking: “die meiden daar zou ik wel verder mee willen, maar met Eis samenwerken, dan kies ik toch voor mijn gezondheid en ga ik in de veilige modus met het lokale dames 5 team”.

De analysefase:

De gebruikelijke warming up (Jagermeister in 1 teug achterover) word overgeslagen door leveringsproblemen bij de dorpslijter. De wedstrijdvoorbespreking wordt gapend aangehoord door de voltallige selectie. De yell wordt het hardst uitgevoerd door de enthousiast aanwezige mini van de week. De beheerder Hans D. gaat uit voorzorg de vloer vegen, de scheidsrechters bekijken zorgvuldig het smoelenboekje en de wedstrijd kan beginnen.

We beginnen energiek met Moniek R, Kyra J, Bo de B, Astrid S, Marlyn B, Wieke M en libero Karin de kleine Held. Martin Z. de loyale huisfotograaf van de Bevers kijkt me grijnzend met een geruststellende blik aan. Karin offert zich op voor het team door naar de linksachter positie te gaan op plaats te maken voor de altijd scorende B-aanval.

De serve scheert over het net en de spelverdeler van de tegenstander moet met renjerot acties overal de ballen vandaan halen, aanvallend zijn we goed, handig en Wieke K dicteert het spel als een kleine generaal. De kootsj van Donixtas doet nog een wanhoopsoffensief door de spelverdeler te wisselen maar het is te laat en 25-18 staat na de eerste set op het scorebord.

De tweede set merken we dat de libero van de tegenstander in ketszszmodus zit, we zoeken haar op en blijven strak ons plan uitvoeren. Marlyn B is blokkerend een niet te passeren Berlijnse muur, buitenaanvallers van de blauw-gele roepen doe mij maat geen set-up en met 25-22 winnen we eenvoudig.

De derde set vervangt Romy R Kyra J, Emma A valt goed in en gaat schinnen op de spelverdelgingspositie, serverend maken we het verschil en dankjewelballen worden vakkundig afgemaakt. Met 25-15 gaat de tegenstander er hard af.

De vierde set komen we 19-13 voor maar verzuimen de tegenstander een draai om de oren te geven, ere wie ere toekomt ze blijven knokken en pakken de laatst set met 22-25.

De post-analyse fase:

Gelukzalig zijn we blij met onze eerste overwinning en er volgt nog een erg vout feestje ergens in Hardenberg tot in de kleine uurtjes.

Publiek bedankt jullie waren onze achtste man en snel tot ziens!