De bevers D1 gooit de remmen los tegen Emmen

Met de wetenschap dat we de laatste competitiewedstrijd vol aan de bak moesten werd zaterdag 13 april een memorabele dag. Voor een volle zaal werden de kampioenen gehuldigd en ging het Lemelervelds publiek ervoor zitten. De koppen van de meiden stonden strak, de neusgaten wijd open, het beton van het “Heidepark” was door de dames van 1 weer van gaten voorzien, kortom we waren er klaar voor.

Opdrachten werden meteen goed uitgevoerd, diep serveren liefst op de libero, eventueel prikken in de hoeken en zelf alle aanvallers veelvuldig aanspelen. Makkie zo bleek, Kaya zorgt ervoor dat meteen iedereen klappen kan uitdelen en dan heb je al meteen het gevoel: Dat komt goed!

Kyra, Bodine en consorten hebben geen last van het blok van Emmen, we passen goed, Sanne speelt als vanouds, Emmen maakt veel servefouten, we bouwen gestaag een voorsprong, en voor een juichende menigte wordt de eindstand eerste set: 25-20!

De tweede set verloopt als de eerste, Emmen wisselt zich de schompes, Mirthe in bezit van de Alibabba-duimbrace vervangt Marlyn uitstekend op de serve en serveert als mes scheerlings over het net en met de regelmaat van een Zwitsers uurwerk winnen we 25-20, inderdaad ja.

De derde set, het publiek blijft logischer wijze zitten, ondanks de spartaans zittende banken en ziet dat we even een logisch dipje hebben, de tot dan toe goed spelende Romy wordt onberispelijk vervangen door “sisteract”  Moniek.  Emmen gaat meer over midden spelen, maar denken logischer wijze niet aan Astrid “the wall”, die ff een paar killblocks zet. Makkelijk winnen we, “je raad het nooit” 25-20!

De laatste set, Wieke neemt uitstekend het dirigeerstokje over van Kaya, Domenique “the jumper” en Roselene de Moker uit Raalte betreden de arena en zorgen ervoor dat de vlindertjes uit de Vlinderstad vleugellam worden en er niet meer in geloven en met 25-19 poeiert Domenique de laatste bal op aangeven van Mirthe tegen de grond.

Ontlading, afscheid van Sanne, Mirthe, Domenique en Roselene en het eindfeest kan beginnen!

Publiek, hondstrouwe ouders, bedankt en namens de dames tot volgend seizoen!

Eric Eisink, trainer/coach