Nationale Open Jeugd Kampioenschap!

En daar staan wij dan, stevig in de volleybalschoentjes in de finale van het NOJK.
Tussen alle grote namen (verenigingen) zoals o.a. VC Sneek, Apollo 8 Borne en Dros-Alterno Apeldoorn, staan wij in het rijtje van de 8 beste teams van Nederland; DE BEVERS!
Een geweldige prestatie!

Het NOJK CMV Beverteam heeft laten zien, dat wij in dit rijtje thuis horen!
In de voorronde op 5 januari j.l. in sporthal De Luttermolen in De Lutte, mochten wij het de eerste wedstrijd opnemen tegen Webton Hengelo. Strak van de zenuwen verloren we de eerste set dik met 25-14.  Dit was ff schrikken want we waren niet begonnen aan dit gezamenlijke avontuur, om de eerste ronde er gelijk weer uit te vliegen. Koppies omhoog, peptalk, wissels en weer gaan met die banaan. De meegereisde supporters lieten flink van zich horen en de dametjes kregen vleugels; tweede set winst met een setstand van 16-25! Zo moest het dus?!
We hadden geproefd aan het niveau wat ons te wachten stond die dag en waren tot op het bot gemotiveerd om in ieder geval door stomen naar de halve finale op 23 febr.
Die 2e ronde moest er toch echt in zitten met dit topteam?!
Zo, de puntjes op de i gezet en gelukkig kon Jadyn de tweede wedstrijd ook aansluiten. Met gierende banden vanaf Schiphol, na een lange reis vanuit Bali, was het team weer compleet.
De tweede wedstrijd stond Trivos uit Wijchen op ons menu. Dat was een mooie pot waar wij alle ruimte kregen om te laten zien wat wij in ons mars hadden. De setstanden logen er dan ook niet om (25-14 en 25-15). In the pocket.
De derde wedstrijd tegen het altijd gezellige team van Tornado Geesteren. Super leuke meiden en coaches! Er ontstond weliswaar een zeer gemoedelijke, sportieve en vriendschappelijke sfeer. Van de kleedkamer tot op het strijdveld. Echt een genot om te zien, dat kinderen op dit niveau uit verschillende verenigingen, zonder kift zo een mooi contact met elkaar opbouwden.
Maar we moesten natuurlijk nog wel ff de winst gaan pakken tegen dit leuke team. Eerste set waren we te aardig, te timide en te lief. In de time-out toch ff duidelijk moeten maken, dat we hier voor winst waren en er een duidelijke stap bij gezet moest worden. Zoete lieve broodjes worden vandaag niet gebakken. Zo gehoorzaam als ze zijn ? trokken we de eerste set met 25-21 naar ons toe. Set twee gestart met dezelfde pit en deze wonnen we dan ook gemakkelijk met 25-15.
Nu het ijzersterke Apollo 8 aan de overkant van het net….
“Die zijn zó goed” hoorde ik mijn meiden zeggen….
De dames bij elkaar geroepen: “we zijn al door dus niets te verliezen! We gaan vrij uit spelen want WIJ ZIJN OOK GOED!”
En dat bleek…..de eerste set verlies met 22-25 en de tweede set winst met 25-21. Ongelofelijk: met 1 puntje verschil het “grote” Apollo 8 verslagen en als eerste in de poule geëindigd. Rechtstreeks door naar de halve finales was het mooiste kado van die dag! Wat een feest, mede dankzij de aanmoedigingen van het complete team van Tornado Geesteren en alle ouders! Dank!

Van de 5 teams uit “onze” poule zijn er d.m.v. rechtstreekse plaatsing en de kruisfinales, 3 teams door naar de halve finale. Uit de andere poule alleen de nr. 1. Blijkt daardoor dat onze poule echt de zwaarste poule van die dag was dus een uiterst knappe prestatie!

Op 23 febr maakten wij ons op voor de 2e ronde van het NOJK, de halve finale in Sporthal De Kruisboog te Houten. Weer een eind uit de richting maar met volle moed en veel enthousiasme vertrokken uit ons mooie dorp met wederom een schare aan supporters die met ons meereisden. I.v.m. de griep moest onze Vere helaas verstek laten gaan.
Aldaar aangekomen heeft de coach de dames eerst hun welverdiende NOJK inspeelshirt overhandigd met dank aan Danny van Enk, eigenaar van ALM Afbouwgroep te Zwolle.
De eerste wedstrijd stond het altijd sterke VC Sneek aan de overkant van het net. Het VC Sneek dat bestaat uit grotendeels topklasse C meiden met een enorme aanvalskracht en veel lengte. Het VC Sneek dat in de voorrondes geen set had laten liggen. De Bevers zouden daar tot grote schrik van dit VC Sneek verandering in brengen. De eerste set lieten we de dames uit het hoge noorden een poepie ruiken. Een verdienste van ons om VC Sneek totaal uit hun spel te halen en zelf goed te blijven volleyballen. VC Sneek was van slag en wist niet wat hen overkwam. We lieten hen niet meer in hun spel komen en wonnen de eerste set dik met 25-18. Dan de tweede set. VC Sneek was nog lichtelijk flabbergasted en wij stoomden door met ons geweldige spel. Kat in t bakkie zou je denken, dat dacht ik ook met een voorsprong van 24-19…..maar niets was minder waar. De zenuwen sloegen toe, ketsballen van Houten naar Sneek en geen bal meer onder controle te krijgen. De geweldige aanmoedigingen van het leuke team van Sudosa Assen aan onze zijlijn, de schreeuwende ouders, time-outs, peptalks etc….het mocht niet meer baten. We verloren deze sidderende set met 27-29. Wat een domper!
Maar goed, vastbesloten om onze overige tegenstanders met verlies naar huis te sturen overheerste.
De daad werd bij het woord gevoegd. De neuzen allemaal in dezelfde richting! Met veel plezier en enthousiasme startten we aan wedstrijd 2 tegen Next Volley uit Dordrecht. Helaas weinig tegenstand en we wonnen gemakkelijk (25-10 en 25-11) Ook de derde wedstrijd tegen Volley2b uit Berschenhoek was niet spannend (25-7 en 25-11).
Ik had de belofte gedaan, dat wanneer de dames een tegenstander een set onder de 10 punten zouden houden, ik op gebak zal trakteren.  Belofte maakt nu schuld dus deze schuld zal ik zeer binnenkort inlossen ?.
Wederom een eerste plek in onze poule en in de kruisfinale stond Kalinko uit Den Haag aan de overkant van het net. We waren nu al zó ver gekomen, we hadden zin in patat en in de volgende ronde! De afspraak was daarom om de Hagenezen in No-Tempo terug te sturen naar onze politieke hoofdstad en om z.s.m. de bloedhete sporthal te verlaten. Zo gezegd, zo gedaan! 25-12 en 25-8 waren deze setstanden. Duidelijk het beste team van deze halve finale en met volle overtuiging door naar de Finale op 30 maart in de Westfrieslandhal te Wognum. Ja, jullie lezen het goed; Wognum te Noord-Holland. Hoe beter je speelt, hoe hoger je komt, hoe verder je mag reizen….

A.s. zaterdag 30 maart is het dus zo ver.
We hebben ons goed voorbereidt; hard getraind, een oefenwedstrijd gespeeld tegen ons C1, een oefenwedstrijd gespeeld tegen ons eigen Dames 4 en a.s vrijdag 29 maart, zullen we om 16.30 uur tot 18.00 uur nog gaan strijden in een oefenpot tegen een samengestelde tegenstander vanuit onze eigen vereniging, dat nog een verrassing moet blijven voor mijn Topteam! Want dat is het; een Topteam!!
Demi Flik, Babet Kleinlugtebeld, Maud Manenschijn, Jadyn Wijnands, Vere Kappert, Tamenech Ramerman en Demi Nijenkamp zijn voor mij nu al kampioenen! Ze hebben gestreden en zijn dik verdiend doorgedenderd naar de beste 8 teams van Nederland.
We gaan uiteraard voor al het mogelijke en mocht u nieuwsgierig zijn geworden? Wilt u aan komen moedigen? Wij kunnen alle support gebruiken!
Tot zaterdag in Wognum! Dresscode: rood/zwart ?

Trotse coach,
Irene Wessels