VIER PUNTEN VOOR RIEKS!

Kent u dat gevoel, dat je op zaterdag 16 februari 2019 vier punten overhoudt aan een heerlijke wedstrijd? WIJ WEL, Donitas niet…

We horen u denken; ze speelden toch tegen VC Sneek? Dat klopt. Maar wij wrijven dit er graag nog even in na vorige week!

Goed… Dan nu de wedstrijd…

De strijd begon voor ons al vroeg op de zaterdagochtend. Nadat onze trainer zich had ziek gemeld, moesten we vlug op zoek naar een vervanger. Milou en Kaya, die nog altijd geblesseerd aan de kant zitten, zouden het wel op zich nemen. Alle informatie werd al doorgestuurd en toen kwam daar ineens een geweldig idee van Astrid. “Rieks wil ons waarschijnlijk wel coachen!” Na wat overleg hier en daar werd er besloten dat hij deze spannende taak op zich zou nemen. En bij deze willen wij direct maar even zeggen; Rieks, ontzettend bedankt voor je goede adviezen (lees vooral chaotische time outs) en bovenal je fantastische enthousiasme!! O en voor degene die Rieks (nog) niet kennen. Hij staat iedere week met een big smile aan de zijlijn bij dames 5. Een betere voorbereiding op het eerste kan je volgens hen niet hebben. Want ook Bodine begon hier een paar weken geleden aan haar come back…

Maar… Waar was Bodine dan tijdens de wedstrijd? Goeie vraag! Onze mid speelster vond twee wedstrijden meedoen al wel genoeg voor een kleine vakantie. Dus hup, tassen ingepakt en daar ging ze; richting Egypte!

Gelukkig konden we wederom een beroep doen op Moniek Reimert en Sandra Valk uit dames 2. En dit keer was ook ex dames 1 speelster Emma Antonissen bij ons aanwezig. Maar waarom eigenlijk?

Tijdens het inslaan, vond één van de Friese meiden het nodig om Mirthe (die op haar gemakkie set upjes aan het geven was) een klap uit te delen. Met een harde aanval op de midden, sloeg zij de bal op Mirthe haar hand. Gelijk koelen en rustig aan de kant zitten om bij te komen van de schrik. “Duim uit de kom”. Dat is het eerste wat Mirthe ons vertelt. Maar, zoals ieder mens zou doen volgens Mirthe; heeft ze hem zelf gelijk weer ‘recht’ gezet…

Verder geen details!

Dan (eindelijk) de eerste set… Zo eentje die we dit seizoen wel vaker hebben meegemaakt. De tegenstander had behoorlijk wat serve druk. Wel zoveel dat wij totaal niet aan spelen toe kwamen. Maar na de betoverende woorden van Rieks gingen we ineens als een speer. 25-22 werd de uitslag in ons voordeel.

Op naar de tweede set. Dat zou toch eigenlijk wel redelijk makkelijk moeten gaan. Zeker wanneer we erachter komen dat de tegenstander heeft besloten om beide libero’s maar even aan de kant te zetten. Goed gedaan Bevers! Maar ondanks dat Roselene de ballen er flink in mept, kunnen we het verschil niet maken. Het loopt lang gelijk op. Bij een stand van 28-26 weten we de set dan toch af te sluiten. 2-0!!

En daar issie dan… De veel besproken en meest gevreesde set binnen de volleybal. Nummertje drie! De koppies blijven een beetje hangen en de vermoeidheid begint wat op te spelen. Maar altijd wanneer dat gebeurd, staat onze spellie Wieke op en sleurt de rest mee in haar enthousiasme. Hoe kan dat ook anders als je zo lekker staat te spelen?! Met veel hulp van het publiek slagen we erin om ook deze set binnen te slepen. 25-22, YES!

Nog maar één set te gaan…

Te beginnen met een wissel van Marlyn naar Dominique. En wat pakt die goed uit! Net als vorige week slaat Do de ballen keihard op de grond bij de Friesinnen! Toch wel handig hoor, twee van die aanvallers in je team. Je zou denken dat zo’n laatste set, zeker na zo’n goed begin, toch het fanatisme opwekt bij iedereen. Maar helaas… Rieks probeert nog wat te wisselen, we proberen tips te geven en ook op te pakken, maar de strijd is gestreden. Geen vijf punten, maar wel VIER! En o, wat hadden we die punten hard nodig…

Een redelijke zevende plaats is waar we nu even op mogen rusten. Twee weken hebben we de tijd om ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen SVI in Zwolle! En op de één of andere manier voelt dat toch een beetje als een derby. We komen oud speelsters, maar ook oud trainers tegen! Een spannende pot waar we jullie support HEEL goed kunnen gebruiken.

Tot 9 maart en bij deze alvast een hele mooie carnaval gewenst!!