Revanche: kent u dat gevoel de Bevers D1 wel!

Op een, wat later een prachtige dag bleek te worden, vertrokken we met weemoed, uit het mooie Overijsselse dorp Lemelerveld, onder intelligente intimidi bekend als de parel van Salland. Nadat we de zuivere boerenlucht nog een aantal keren door onze longbronchiën pompte, vertrokken we richting Groningen om de strijd aan te gaan tegen het op “papier” sterkere tweede team van Donitas dat naast het derde team eveneens uitkomt in de tweede divisie.

In de voorbespreking lazen we het wedstijdverslag van november voor, geschreven door een dronken respectloze eerstejaars kunstgeschiedenisstudentje van het tweede blauw-gele team. Dit tenenkrommend verslag werkte inspirerend op onze meiden, tot op het bot gemotiveerd verschenen we in de Donitas-arena.

Onze tactiek hadden we fijntjes ingeslepen, onder ander door tegen ons tweede team (waarvoor dank!) onze spelverdeler/diagonaal en diagonaal/spelverdeler wisseltruc uit te voeren. We wisten dat Donitas 2 voor 90 procent op twee buitenharry’s draaide die een aardig balletje konden slaan, maar passend verdedigend wat stijfjes verplaatsten.

De eerste set gaven we bewust cadeau, in schaaktermen een koningins-offer en de blauw-gele trapte er met boter en suiker in. We verloren met 25-13

De opvolgende twee sets gingen we beter passen en serveren op de buitenaanvallers, blokkerend stond het super, en aanvallend waren we superieur met afwisselend prachtig smashes en oogstrelende mooie tactische balletjes. Onze dubbelwisselstrategie pakte verbluffende goed uit! Setstanden 17-25 en 22-25, heerlijk wat een strijd!

Het voor 93 procent bestaande hondstrouwe publiek uit Lemelerveld was razend enthousiast en voelde dat er een overwinning in de lucht hing!

En dan de vierde set, Donitas timmerde steeds harder op ons goed geposeerde blok en ballen vielen nog harder op de grond van de tegenstander. Wij bleven onze taken uitvoeren en halverwege de vierde set brak Donitas letterlijk, nadat Astrid beter bekend als “the wall” een bal snoeihard afblokte en de buitenspeelster huilend de arena moest verlaten. We wonnen met 23-25,onze mooiste wedstrijd van dit seizoen en snel verlieten wij de grauwe trieste stad, om gelukzalig carnaval te vieren, in ons vermakelijk schitterende dorp.

Aanstaande zaterdag spelen we om 19.00 thuis tegen Sneek D3, graag tot dan!

Eric Eisink, Trainer/coach