De Bevers dames1 wint voor een enthousiast thuispubliek met 3-1 van Donitas 3

Deze week was voor de dames van een positief verlopen. Bodine Ten Broeke was weer in het oude vertrouwde dames1 nest teruggekeerd en trainde alsof ze nooit was weggeweest. We hadden twee trainingen om de ingrijpend gewijzigde teamcompositie in te slijpen en met fanatisme, inzet werd er knoeperhard getraind.

Tijdens de voorbespreking werd benadrukt dat er geen excuses meer waren om de bal op de grond te laten vallen, dat we als een “scheermes” zouden serveren en het thuispubliek zouden verwennen met goed en eventueel aantrekkelijk volleybal.

De eerste set vlogen we erin, iedereen was “sharp as a knife” en met als basis een solide servicepass, dito goed scorende aanval met een veelvuldig scorende opslag. Met 25-20 wonnen we de eerste set.

De tweede set verliep identiek, het thuispubliek was onze ”achtste man” en met veel passie en plezier wonnen we eenvoudig weer met 25-20.

In de pauze tussen de tweede en derde set benadrukte we dat we nog niks hadden en dat we ons moesten belonen door door te drukken, echter de blauw-gele Groningse studentes wouden hier niet aan meewerken. Onze servicedruk werd minder en Donitas deed geen donaties, dwong respect af met hun onverzettelijke Japanse verdediging skills en met 9-22 achter konden we de knop gelukkig weer omzetten en bleek helaas het gat net te groot, maar was het een mooie opmaat richting de vierde set en verloren we 21-25!

De vierde set ging alles weer crescendo! De service was weer ons wapen, en de door onze libero goed georganiseerde verdediging, stond als een huis. Onder aanvoering van ons trouwe thuispubliek timmerde “turbodine” de bal op de grond naar 25-19 en snelde we snel naar de kantine om onder genot van spaatje rood nog ff na te genieten van deze heerlijke terecht gewonnen wedstrijd!

Volgende week uit na Groningen 16.30 tegen Donitas2, hopelijk tot ziens

Namens Dames1:

Eric Eisink